Recepty > polévky > polévka z uzených žebírek se zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
uzená žebírka, 3 vejce vařená natvrdo, strouhaný křen, kysaná smetana, kysané zelí asi 1/2 sáčku, sádlo, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Uzená žebírka uvaříme doměkka, obereme a nakrájíme maso na kousky. Do vývaru přidáme kysané zelí a vaříme. Připravíme si světlou jíšku ze sádla a hladké mouky, a když je zelí poloměkké, zahustíme jíškou polévku, do které přidáme obrané maso, nakostičky nakrájené vejce, smetanu, křen a zjemníme čerstvým máslem. Podáváme s chlebem nebo brambory na loupačku.
Další recepty:
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Bramborová kaše s mlékem.
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Fazolačka se zelím
Ochutnejte recept polévka z uzených žebírek se zelím.