Recepty

Recepty > polévky > polévka z uzených žebírek

Polévka z uzených žebírek recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

uzená žebírka, 1 cibule, 3 mrkve, 1 větší petržel, sůl, zavářka

Recept na přípravu:

Uzená žebírka vložíme do tlakového hrnce, přidáme mrkve, petržel a cibuli, zalijeme asi třemi litry studené vody a můžeme trošku osolit. Když začne polévka v hrnci vřít, tak ji necháme vařit asi 30 minut a pak vypneme a necháme dojít. Maso se bude krásně rozpadat. Polévku přecedíme, dáme vařit, zavaříme zavářku a mezitím si uvařenou zeleninu nakrájíme na kostičky, maso obereme a rovněž nakrájíme, vše necháme v hrnci prohřát, popřípadě dosolíme a můžeme podávat.

Další recepty:
Fazolačka z červených fazolí posypaná zelenou petrželkou.
Polévka z čínského zelí s mlékem.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Noky do polévky bez vajec vaříme 8-10 minut.
Bramborová kaše s mlékem.
Mrkvová polévka s krupičkou pro děti z mrkve.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Oukrop ke kterému podáváme na sádle osmažený chléb.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Majonéza bez vajec z mléka a oleje.
Halušky se zelím a uzeným masem necháme přejít varem.
Česnekový oukrop ke kterému chutná rozkrájený tvrdší chléb.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Fazolačka se zelím

Recepty
Motto

Ochutnejte recept polévka z uzených žebírek.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.