Recepty > polévky > polévka z uzeného vývaru s mrkví, brokolicí a smaženicí
Suroviny potřebné pro přípravu:
uzené maso, 2 litry vývaru z uzeného masa, 1 cibule, 1 bobkový list, 10 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 2 větší mrkve, 10 růžiček z brokolice, 100 g hub ( mražených, čerstvých), 1 vejce, 1 lžička kmínu, 1 stroužek česneku, hrst libečku, hrst zelené petrželky a oblíbené dochucovací koření na polévky, hrst domácích vlasových nudlí
Recept na přípravu:
Uvaříme uzené maso s cibulí, bobkovým listem, novým kořením, pepřem téměř do měkka (asi 30 minut dle druhu masa). Přidáme očištěnou mrkev a brokolici, libeček a petrželku a dovaříme - cca 10 minut. Vedle v hrnku si na másle uděláme klasickou smaženici, podusíme houby, přidáme, vejce, kmín a jen mírně osolíme. Smaženici přidáme do polévky, prohřejeme a zavaříme nudle (4 minuty), přidáme prolisovaný česnek, dochutíme dle naší chuti a sporák vypneme, necháme propojit chutě.
Další recepty:
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Kapustnica s vařenými brambory.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Zelná polévka s klobásou
Polévka z uzeného vývaru s mrkví, brokolicí a smaženicí přináší na české talíře svoji chuť.