Recepty

Recepty > polévky > polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou

Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g uzené moravské krkovice, 1 středně velká cibule, celá brokolice, 1/2 hrnku cizrny, 2 stroužky česneku, zeleninový bujon, pepř, sůl, voda, světlá jíška

Recept na přípravu:

12 hodin před samotným vařením si namočíme do vody cizrnu, nejlépe přes noc. Poté vaříme zhruba 45 minut, před koncem varu vodu osolíme.

Uzené maso nakrájíme na 4 díly, vložíme do hrnce s vodou (vody tolik, kolik chceme mít polévky), přidáme rozpůlenou cibuli a vaříme zhruba hodinu. Brokolici omyjeme, odkrojíme košťál a oddělíme růžičky. V polovině vaření přidáme košťál a růžičky do hrnce k uzenému. Až je brokolice i maso měkké, stáhneme z plotny, vyndáme košťál a maso a tyčovým mixérem rozmixujeme v hrnci brokolici a cibuli. Vrátíme na sporák, přidáme zeleninový bujon (dle chuti), pepř a prolisovaný česnek. Krátce povaříme a pokud je polévka hodně řídká, zahustíme jíškou. Nakonec přidáme uvařenou cizrnu a můžeme podávat.

Další recepty:
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Křenová omáčka s uzeným masem kterou podáváme s kynutým knedlíkem.
Kapustnica s vařenými brambory.
Polévka z hlávkového zelí ke které smetanu podáváme zvlášť na misce.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Zelná polévka s houbami do které přilijeme zakysanou smetanu.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zapečené těstoviny s brokolicí

Recepty
Motto

Polévka z uzeného masa s brokolicí a cizrnou přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.