Recepty

Recepty > polévky > polévka z telecího mletého

Polévka z telecího mletého

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 g mletého telecího nebo vepřového masa, kousek cibule, 3 lžíce oleje, 50 g hladké mouky, mletý pepř, vegeta (nebo něco podobného), pažitky, 1,5 litru vody

Recept na přípravu:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme ji moukou, osmažíme, postupně zalijeme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut. Přidáme mleté maso rozmíchané v malém množství vody, sůl a 10 minut povaříme. Polévku okořeníme pepřem a vegetou a při podání posypeme drobně nakrájenou pažitkou.

Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Karbanátky z mletého masa

Recepty
Motto

Polévka z telecího mletého přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.