Recepty > polévky > polévka z restovaných rajčat se smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 rajčat, cibule, česnek, 2 větvičky tymiánu, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, kelímek zakysané smetany, lžíce nasekané petrželky, kostky opečeného chleba, kostka zeleninového bujónu, balení harmonie chuti
Recept na přípravu:
Rajčata, neoloupané palice česneku a červenou cibuli rozpůlíme a s tymiánem rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme hrubou solí a pepřem a pečeme pod rozpáleným grilem asi 20 minut až jsou skoro měkké a malinko opálené. Z plechu odebereme cibuli a česnek a zbylá rajčata zalijeme polovinou vývaru ze zeleninového bujónu a vrátíme na 10 minut zpět do trouby. Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme na pastu. Plech vyjmeme z trouby, odstraníme větvičky tymiánu a pak vývar a s rajčaty také přelijeme do mixeru a všechny zbytky z plechu tam pečlivě vyškrábneme. Rozmixovanou směs, přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu, mírně ohřejeme a dochutíme harmonií chuti. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře a podáváme s teplými kostičkami opečeného chleba.
Další recepty:
Vichyssoise krém podáváme studený.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Cuketová omáčka na špagety.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Jáhlová polévka
Polévka z restovaných rajčat se smetanou má své chuťové kouzlo.