Recepty > polévky > polévka z rajských jablíček s bazalkou
Suroviny potřebné pro přípravu:
konzervovaná loupaná rajská jablíčka, cibule, salátová okurka, čerstvá bazalka, máslo, citrón, worcesterová omáčka, bílý mletý pepř, hrubě mletý černý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme ji na menší kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, ve kterém podusíme pokrájenou cibuli s okurkou, až mírně zesklovatí. Menší množství okurky si oddělíme a použijeme později. Rajská jablíčka i s nálevem přidáme do hrnce k cibuli a okurkám a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut. Přidáme bazalku a polévku rozšleháme na kašovitou hmotu. Dochutíme bílým pepřem, solí, worcesterovou omáčkou a zakápneme citrónovou šťávou. Nakonec polévku ještě jednou prohřejeme a jednotlivé porce posypeme hrubě mletým černým pepřem, nakrájenou okurkou a poklademe celými snítkami bazalky. Polévku podáváme ještě horkou.
Další recepty:
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně dokyselit octem.
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Polévka z fazolových lusků s pokrájeným libečkem a vegetou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Pórková polévka s taveným sýrem a nasekanou petrželkou.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme z obou stran dozlatova.
Koprová kulajda do které vmícháme pokrájená vejce.
Hovězí polévka s noky které vyplavou na povrch.
Pikantní zelňačka s brambory.
Babiččina bramboračka s česnekem.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Kyselica s klobásou nakrájenou na kolečka.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Rajčatová polévka s bazalkou
Polévka z rajských jablíček s bazalkou má své chuťové kouzlo.