Recepty > polévky > polévka z podmáslí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr podmáslí, 0,5 litr mléka, 12 sušených švestek, 1 vejce, 100g hladké mouky, 3 brambory, sůl, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy
Recept na přípravu:
Na kostičky nakrájené brambory vložíme do menšího množství osolené vody společně s novým kořením, bobkovým listem a sušenými švestkami, uvedeme do varu a vaříme. Když jsou brambory měkké, přilijeme podmáslí. V hrnku v troše mléka rozmícháme hladkou mouku, přimícháme další mléko a vlijeme do polévky (tzv. americká jíška), nakonec vklepneme vejce, zamícháme a 5 minut povaříme.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky z kuřecích křídel.
Máslové pusinky - vánoční cukroví.
Bramboračka bez hub.
Žampionová polévka s bylinkami z vývaru a vína.
Kuře na paprice recept na přípravu této pochoutky.
Máslové noky do polévky- utřeme máslo s vejcem a solí...
Zelňačka s klobásou a kyselou smetanou.
Špenátová omáčka - nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme...
Játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Rajská omáčka s masovými kuličkami z mletého masa.
Drožďové knedlíčky
Ochutnejte recept polévka z podmáslí.