Recepty > polévky > polévka z mraženého špenátu
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g zmraženého špenátu, 40 g másla, 30 g hladké mouky, 1 cibule, 1 litr vývaru, 150 ml mléka, 1 vaječný žloutek, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Recept na přípravu:
Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku, osmahneme, přidáme mražený špenát, zalijeme vývarem, důkladně promícháme a povaříme. Ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem. Nakonec zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek, necháme prohřát a již nevaříme. Podáváme s na nudličky nakrájenou a osmaženou žemlí.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Houbová omáčka se smetanou dochucená citronovou šťávou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s žloutkem.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Zelná polévka s bramborem a rozkvedlaným vejcem.
Mrkvová polévka se zázvorem
Ochutnejte recept polévka z mraženého špenátu.