Recepty > polévky > polévka z mletého masa s houbami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 kg čerstvých hub, 4 dkg cibule, 4 dkg másla, 60 dkg mletého masa, 1,75 l vody, 12 dkg karotky, sůl, 2 žloutky, petrželka nebo pažitka
Recept na přípravu:
Do hrnce vložíme mleté maso, zalijeme studenou vodou, dobře rozmícháme a dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme očištěnou nahrubo nastrouhanou karotku a očištěné nadrobno nakrájené houby, které jsme předem podusili na cibulce a na másle. Osolíme a asi 20 minut ještě vaříme. Odstavíme a přidáme ve lžíce studené vody rozkvedlaná vajíčka. Před tím můžeme zavařit nudle. Na talíři zdobíme pažitkou nebo petrželkou.
Další recepty:
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Gulášová polévka z mletého masa kterou dochutíme polévkovým kořením podle potřeby.
Karbanátky s houbami polité kečupem.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Italské rizoto s houbami
Polévka z mletého masa s houbami přináší na české talíře svoji chuť.