Recepty

Recepty > polévky > polévka z malého hrnce

Polévka z malého hrnce recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

polovina slepice, 1 telecí kost, 1 mrkev, 1 menší pórek, kousek celeru, 1 cibule, 120 g bílého zelí, špetka tymiánu, 1 hřebíček, pepř, polovina bobkového listu, sůl, 2 plátky bagety, lžíce másla, trocha strouhaného sýra

Recept na přípravu:

Zelí nakrájíme na jemné nudličky, uvaříme a scedíme. Do litru a půl vody dáme telecí kost, půl slepice, koření, cibuli a sůl, přivedeme do varu, pak oheň zmírníme a vaříme pomalu asi 2 hodiny. Slepici vyndáme, polévku přecedíme, zchladíme, odebereme tuk. Maso obereme, nakrájíme na kostičky, zeleninu rovněž nakrájíme na kostičky, dáme do polévky a uvaříme doměkka. Teprve potom vložíme zvlášť uvařené zelí a na talíři ještě přidáme kostičky bagety osmažené na másle a strouhaný sýr.

Další recepty:
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rýžová kaše s meruňkami recept.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Zelňačka z čerstvého zelí s nastrouhaným bramborem.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Jogurtová majonéza s olejem a hořčicí.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Rýžové nudle s brokolicí ozdobíme čerstvou bazalkou.
Polévka z hlávkového zelí smetanu k ní podáváme zvlášť na misce.
Rajčatová polévka s kapáním z hladké mouky.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Francouzská bramboračka

Recepty
Motto

Polévka z malého hrnce přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.