Recepty

Recepty > polévky > polévka z králičích vnitřností se šlehačkou

Polévka z králičích vnitřností se šlehačkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

850 g králičích vnitřností (pajšlu), 1,5 litru vývaru z králíka, 200 ml šlehačky, 100 g másla, 80 g celeru, 100 g mrkve, 50 g petržele, 10 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, bobkový list, ocet, sůl

Recept na přípravu:

Připravíme si vývar z králíka, pepře a nového koření. Uvařený pajšl a koření vyjmeme. Na másle orestujeme nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme povařit do vývaru. Vývar posléze zahustíme šlehačkou s rozšlehanou hladkou moukou. Mezitím pajšl rozkrájíme na nudličky a znovu vše necháme společně povařit ve vývaru. Polévku dochutíme solí a octem.

Další recepty:
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Italská Minestrone s rajčaty.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Italská rajčatová omáčka

Recepty
Motto

Polévka z králičích vnitřností se šlehačkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.