Recepty > houby > polévka z kotrče
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé papriky, 1 litr vody nebo vývaru, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, nať z jarní cibulky
Recept na přípravu:
Kotrč očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Na rozehřátém olivovém oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s nasekaným česnekem a po chvíli přidáme i pokrájený kotrč. Posypeme drceným kmínem, sladkou a pálivou mletou paprikou, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka (asi 20 minut). Nakonec zahustíme jíškou z másla a hladké mouky a ještě chvilku povaříme. Dochutíme solí a majoránkou, ozdobíme nasekanou jarní cibulkou a podáváme.
Další recepty:
Bedly na víně a slanině.
Hlíva ústřičná s těstovinami kterou dusíme do změknutí.
Bedly v těstíčku z obou stran osmažíme.
Polévka z lišek s pepřem, solí a majoránkou.
Hovězí roštěná na smetaně podávaná s rýží.
Smaženice z hlívy ústřičné s rozšlehanými vejci.
Dršťková polévka z hlívy ústřičné zahuštěná jíškou.
Houbové karbanátky se slaninou smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.
Dršťková polévka z kotrče se zázvorem.
Smaženice z hub s vajíčky.
Houbový guláš zahustíme smetanou, rozmíchanou s moukou.
Hříbky na smetaně
Ochutnejte recept polévka z kotrče.