Recepty > polévky > polévka z jiker a smetany
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g kapřích jiker, 2 velké cibule, 1 dl smetany, špetka sladké papriky, po 1 lžíci másla a krupice, 1,5 litru vody, 2 vaječné žloutky, sůl
Recept na přípravu:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Postupně přidáváme krupici, papriku a jikry. Vše zalijeme vodou, 30 minut vaříme, polévku zakvedláme smetanou a žloutky, které však již nevaříme a podle chuti osolíme.
Další recepty:
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Zimní minestrone podáváme s pečivem.
Brynzová polévka z tohoto sýra.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Rajčatová česnečka z vývaru.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Selská bramborová polévka doplňují ji vaječné nočky.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Italská Minestrone s rajčaty.
Koprová polévka s houbami kterou okyselíme octem.
Zeleninová polévka s houbami
Polévka z jiker a smetany má své chuťové kouzlo.