Recepty > polévky > polévka z jelítek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 větší jelítka, 40 g cibule, 20 g hladké mouky, 20 g oleje, 50 g krup, 2 stroužky česneku, majoránka, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Kroupy si přes noc namočíme. Druhý den je uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme do zlatova. Poté ji zředíme vodou, důkladně rozmícháme, přidáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a povaříme. Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy.
Další recepty:
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuřecí zavářka do polévky kterou sedm minut zavaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Zelná polévka s klobásou a brambory.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Polévka z drůbežích srdíček ke které přidáme zavářku.
Babiččina rajská kterou podáváme s masovými kuličkami.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Babiččina zelňačka s rozšťouchanými brambory.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Kuřecí kapsa plněná žampiony podáváme s omáčkou a rýží.
Sýrová polévka se zeleninou
Ochutnejte recept polévka z jelítek.