Recepty > polévky > polévka z jáhel
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g jáhel, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 20 g hub, sůl, kmín, petrželka
Recept na přípravu:
Předem si namočíme houby na hodinu do studené vody. Jáhly spaříme vařící vodou, aby nebyly hořké a uvaříme doměkka spolu s houbami. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme k polévce a povaříme. Nakonec polévku dochutíme solí a kmínem a bohatě posypeme sekanou petrželkou.
Další recepty:
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Rýžový nákyp - do mléka přidáme špetku soli...
Jablečný závin - mouku a sůl zaděláme s vodou...
Rajská omáčka z rajčat.
Rýžová kaše s meruňkami či jiným ovocem.
Kuřecí vývar s noky z vajíčka a krupičky.
Rajská polévka s máslovým kapáním z rajčatové šťávy a protlaku.
Česnečka z pěti stroužků.
Rýžová česnečka - uvedeme do varu litr vody...
Minestrone pochází z Itálie.
Houbová česnečka
Ochutnejte recept polévka z jáhel.