Recepty > kuře > polévka z husích nebo kachních drůbků s knedlíčky z droždí
Potřebné suroviny:
drůbky z husy nebo kachny, sůl, 2 a půl litru vody, 1/4 celeru, 1 kapie, 1 rajče, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, lžíce sušených hub, několik kuliček pepře, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné drůbky dáme vařit do studené vody se solí. Za 30 minut přidáme očištěný celer v celku, omytou kapii, rajče v celku, oloupanou cibuli, česnek i sušené houby a pepř. Zvolna vaříme drůbky i zeleninu doměkka. Zeleninu po změknutí vyjmeme, polévku procedíme, maso obereme od kostí a nakrájíme. Do vývaru zavaříme hotové knedlíčky a asi po pětiminutovém varu přidáme nakrájené drůbky a zeleninu, podle potřeby dochutíme a doplníme zelenou petrželkou.
Další jídla:
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Polévka z drůbků se žampiony
Recept na přípravu jídla polévka z husích nebo kachních drůbků s knedlíčky z droždí přináší na talíř svoji chuť.