Recepty > polévky > polévka z hlavy kapra
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlava kapra, máslo, zelenina, kuličkový pepř, nové koření, hladká mouka, muškátový oříšek, sůl, chléb, petrželová nať
Recept na přípravu:
Pomalým varem uvaříme hlavu kapra společně s novým kořením a pepřem, lehce osolíme. Uvařenou kapří hlavu obereme a kousky masa necháme bokem. Na másle osmahneme zeleninu, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme přecezeným vývarem a zeleninu uvaříme do měkka. Přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku, dosolíme a přidáme petrželku a kousky masa. Do polévky před podáváním přidáme opražené kousky chleba.
Další recepty:
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Bramboračka na másle s jíškou.
Rybí pomazánka chutná namazaná na chléb.
Polévka z kapra s nočky, které zavaříme ve vroucí polévce.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Falešná slepičí polévka z mrkve.
Rybí placičky osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Rybí polévka do které přidáme prolisovaný česnek a rozmixovaný hrášek.
Vánoční kapří polévka s osmaženou houskou.
Rybí polévka z tresky
Ochutnejte recept polévka z hlavy kapra.