Recepty

Recepty > polévky > polévka z Frankfurtu

Polévka z Frankfurtu

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 párek, 60 g hladké mouky, 3 lžíce oleje, 1 cibule, mletá paprika, mletý pepř, 1,5 dl mléka, masox, sůl, pažitka, 1,5 litru vody

Recept na přípravu:

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme ji moukou, osmažíme, vmícháme mletou papriku a po zpěnění postupně zaléváme vodou. Jíšku dobře rozšleháme a za častého zamíchání vaříme 20-30 minut polévku osolíme, okořeníme pepřem a masonem, přidáme párek nakrájený na tenká kolečka a ještě krátce povaříme. Přidáme mléko, přihřejeme k varu a při podání posypeme jemně nakrájenou pažitkou nebo zelenou petrželkou.

Další recepty:
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Gulášovka s párkem a bramborem.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Pórková polévka s vajíčkem ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Bramborový guláš se salámem vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Gulášová polévka z mletého masa rozehraje své chutě.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Karbanátky z mletého masa

Recepty
Motto

Polévka z Frankfurtu přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.