Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbků zahuštěná s rajčatovým protlakem

Polévka z drůbků zahuštěná s rajčatovým protlakem

Potřebné suroviny:

drůbky ze slepice, kachny, husy nebo z 2 kuřat, 2,5 litru vody, 1/4 celeru, 1 větší cibule, sůl, pepř, nové koření, 2 bobkové listy, 30 g másla, 40 g cibule, 20 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 rajčatový protlak, pažitka

Postup přípravy:

Do studené vody dáme vařit dobře očištěné drůbky a osolíme. Po 30 minutách vaření přidáme očištěný celer, oloupanou cibuli, několik zrnek pepře, nového koření a bobkový list. Uvaříme doměkka. Mezitím připravíme cibulovou jíšku. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme na másle zpěnit, přidáme mouku, upražíme dozlatova, zalijeme studeným mlékem, dobře, nejméně deset minut povaříme, přidáme protlak, doplníme procezeným vývarem, nakrájenými drůbky, podle potřeby dochutíme solí a podáváme s nakrájenou pažitkou. Polévku můžeme ještě vylepšit žloutkem.

Další jídla:
Marinované kuře s bramborem.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Polévka z drůbků se žampiony

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbků zahuštěná s rajčatovým protlakem přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.