Recepty > kuře > polévka z drůbků zahuštěná
Potřebné suroviny:
drůbky ze slepice, kachny nebo 2 kuřat, 2 a půl litru vody, 1/8 celeru, 2 menší mrkve, 1 petržel, 1/2 menšího květáku, sůl, pepř, koření kari, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 1 vaječný žloutek, 250 ml mléka, petrželka
Postup přípravy:
Očištěné drůbky, tj. žaludek, srdíčko, játra, křídla, krk, dáme vařit do studené osolené vody. Po asi půl hodině přidáme očištěný celer, mrkev a petržel a těsně před dovařením i květák. Zeleninu uvařenou doměkka vyjmeme a nakrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžice, drůbky vykostíme a nakrájíme.
Mezitím připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji studeným mlékem a pak teprve vývarem, dobře nejméně dvacet minut povaříme, doplníme nakrájenou zeleninou a masem a ochutíme solí, pepřem a kořením kari. Nakonec zašleháme žloutek. Nevaříme, jen necháme prohřát a přidáváme nadrobno nakrájenou petrželku.
Další jídla:
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Husí játra jako minutka s rýží.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Polévka z drůbků se žampiony
Recept na přípravu jídla polévka z drůbků zahuštěná přináší na talíř svoji chuť.