Recepty > polévky > polévka z drůbků s rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
drůbky, 1 malá mrkev, 2 brambory, 40 g másla, 40 g mouky, 50 g žampionů, 1 lžička másla, 2 vaječné žloutky, 1,25 litru vývaru z drůbků, sůl, pažitka, 1 sáček rýže
Recept na přípravu:
Drůbky uvaříme v osolené vodě s rýží, mrkví a brambory. Z rozehřátého másla a mouky si připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem z drůbků, důkladně rozšleháme a povaříme. Do hotové polévky vložíme na drobno pokrájené drůbky, mrkev, rýži, brambory a houby dušené na másle. Poté drůbkovou polévku odstavíme z ohně, za stálého šlehání přidáme 2 rozšlehané žloutky, dosolíme a přidáme zelenou nať.
Další recepty:
Těstoviny s listovým špenátem a parmezánem.
Krémová zelňačka s nadrobno nakrájenou a osmaženou houskou.
Pikantní česnečka s drobně nakrájenými vajíčky.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Špenátová polévka z čerstvého špenátu a mléka.
Rychlá rybí polévka z file kterou dochutíme citronovou šťávou.
Houbová polévka se smetanou by se měla vařit nejméně dvacet minut.
Krémová bramboračka, brambor nastrouháme nahrubo.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu na balení.
Rajská polévka se smetanou kterou na talíři polévku posypeme strouhaným sýrem.
Mrkvová polévka s rýží zjemníme smetanou rozmíchanou s vaječným žloutkem.
Krémová česnečka
Ochutnejte recept polévka z drůbků s rýží.