Recepty

Recepty > kuře > polévka z drůbků s nudlemi

Polévka z drůbků s nudlemi

Potřebné suroviny:

drůbky z 2 kuřat nebo ze slepice, kachny nebo husy, 2 a 1/2 litru vody, 1/8 celeru, 2 menší mrkve, 1 petržel, 1 menší cibule, sůl, pepř, petrželka

Postup přípravy:

Očištěné drůbky dáme vařit do studené osolené vody. Po půl hodině varu přidáme v celku dobře očištěnou zeleninu, tj. celer, mrkev i petržel a oloupanou cibuli. Se zeleninou dovaříme drůbky doměkka. Polévku procedíme, zeleninu nakrájíme na drobné nudličky, maso obereme s kostí a křídel, nakrájíme žaludek, játra, srdce nadrobno a vše vložíme zpátky do procezené polévky. Podle chuti dosolíme a doplníme nadrobno nakrájenou zelenou petrželkou. Jestliže je polévka málo výrazná, můžeme ji doplnit slepičím bujonem a domácími nudlemi.

Další jídla:
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Hermelínová pomazánka se salámem a vejci.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Husí játra jako minutka s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Marinované kuře s bramborem.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Polévka z drůbků se žampiony

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka z drůbků s nudlemi přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.