Recepty > polévky > polévka z červené čočky a rajčat
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 400 g loupaných konzervovaných rajčat, 1 brambor, sůl, mletý pepř, špetka tymiánu, 600 ml zeleninového vývaru, 70 g červené čočky, 40 g řapíkatého celeru, petrželka, celerová nať
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme nakrájený česnek, který necháme rozvonět. Poté zalijeme posekanými loupanými rajčaty, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu a vaříme za občasného promíchání. Když začnou brambory měknout, přidáme propláchnutou červenou čočku, nakrájený řapíkatý celer a vaříme do změknutí čočky (cca 10 minut). Dochutíme petrželkou, celerovou natí, dosolíme a pokud je třeba, dosladíme.
Další recepty:
Kuře s kysaným zelím a klobásou podáváme s bramborovými knedlíky.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Zelňačka s klobásou, můžeme přidat cukr.
Polévka z červené řepy s vejcem.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová bramboračka do které vmícháme nepříliš tuhou šlehačku.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Krémová zelňačka s osmaženou houskou.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Zelňačka s uzeným masem a nasekaným koprem.
Polévka z červené čočky
Ochutnejte recept polévka z červené čočky a rajčat.