Recepty

Recepty > polévky > polévka z černého kořene

Polévka z černého kořene

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 polévkové lžíce mandlových vloček, 1/8 litru silné kávy, 500 g černého kořene, polévková lžíce citrónové šťávy, 2 středně velké cibule, stroužek česneku, polévková lžíce másla, polévková lžíce mouky, 3/4 litru slepičího vývaru, 1/8 litru smetany, pepř, sůl, kávová lžička cukru, strouhaný muškátový oříšek

Recept na přípravu:

Mandlové vločky přelijte horkou kávou a dejte stranou. Omyjte černý kořen, oloupejte ho pod tekoucí vodou, rozkrájejte na kousky a okamžitě dejte do vody s citrónem. Cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a poduste na másle. Poprašte moukou, dobře promíchejte, poté přilijte vývar a nechte povařit. K tomu přidejte okapaný černý kořen a vše vařte 30 minut při mírné teplotě. Poté vše rozmíchejte pomocí tyčového mixéru na velmi jemný krém, přelijte smetanu a podle chuti okořeňte pepřem, solí a muškátovým oříškem. Na pánvi rozehřejte máslo. Mandle přeceďte, nechte okapat a opražte na másle. Přidejte cukr a nechte ho zkaramelizovat. Polévku rozdělte na 4 talíře a posypte mandlovými vločkami.

Další recepty:
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Rajská omáčka s hovězím masem z protlaku.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Bramborová česnečka s kořením.
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vynikající rajská omáčka kterou doředíme vývarem.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky dochucená vegetou.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Studená rajská polévka ozdobená lístky bazalky.
Bramborová polévka se sýrem

Recepty
Motto

Polévka z černého kořene má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.