Recepty > polévky > polévka z celeru
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
celer, máslo, sůl, pepř, hladká mouka, muškátový květ, smetana, polévkové koření, pažitka
Recept na přípravu:
Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibulku, přisypeme mouku a uděláme jíšku. Přilijeme litr vody a přidáme nadrobno nakrájený celer, sůl, pepř a muškátový květ. Zvolna vaříme přibližně 30 minut. Nakonec přidáme šlehačku, dosolíme, přidáme pažitku a ještě krátce povaříme.
Další recepty:
Mascarpone krém je připraven z italského sýra.
Cibulačka kterou ozdobíme petrželkou.
Krémová žampionová polévka - nakrájené žampiony osmažíme na másle...
Žampionový krém s mlékem nebo smetanou, které mu dají sametovou chuť.
Chřestová omáčka - chřest uvaříme v osolené vodě...
Koprová kulajda - brambory nakrájíme na kostičky...
Houbová polévka z čerstvých hub.
Hovězí maso na celeru odáváme s rýží, bramborem nebo bramborovým knedlíkem.
Sójová sekaná na jejíž přípravu použijeme granulát.
Krémová zelňačka s drceným česnekem.
Chřestový krém
Ochutnejte recept polévka z celeru.