Recepty > polévky > polévka s tomatovými fritátovými nudlemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 zeleninové bujony, 150 g zeleninové směsi, muškátový květ, 150 g oleje, pepř, 100 g hrubé mouky, 100 ml mléka, vejce, petrželka, sůl, bazalka, rajče
Recept na přípravu:
Rajče nařízneme do kříže, na dvě minuty vložíme do vařícího vody a oloupeme. Rajče rozkrojíme a vydlabeme jadřinec. Tvrdou dužninu nasekáme na malé kousky. Z mouky a vody uděláme těstíčko, přidáme vejce, sekaná rajčata, muškátový květ, bílý pepř, sekanou bazalku a petrželku zamícháme a na pánvičce z obou stran pečeme palačinky. Prochladlé palačinky nakrájíme na široké nudle, usmažíme je do červena a necháme na ubrousku okapat. Do vařící vody rozdrobíme zeleninový bujón, přidáme zeleninovou směs kterou uvaříme do měkka a přidáme k zelenině. Fritátové nudle vkládáme do polévky při podávání společně se sekanou petrželkou.
Další recepty:
Bramboračka na másle s hrstí hub.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Vichyssoise krém podáváme studený.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Cuketová omáčka na špagety.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Selská bramboračka s uzeným masem a zelenou petrželku.
Asijské křupavé kuře podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
Bylinková majonéza ze šalotky, žloutků a oleje.
Francouzská bramboračka s pažitkou.
Jáhlová polévka
Polévka s tomatovými fritátovými nudlemi má své chuťové kouzlo.