Recepty > polévky > polévka s nočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g předního hovězího masa, 1,5 litru vody, sůl, pepř, 1 cibule, 1/2 balíčku zmazené zeleninové směsi, petrželová a celerová nať
Nočky: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, 100 g krupice
Recept na přípravu:
Maso vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a vaříme v tlakovém hrnci hodinu. Maso vyjmeme, vývar vlijeme do hrnce, přidáme zeleninu a vodu a vaříme asi 10 minut. Než se maso uvaří, připravíme si nočky. Změklé máslo s vejci rozmícháme, osolíme a vsypeme krupici. Zpracujeme na husté těsto a pak lžičkou vykrajujeme malé nočky, vhodíme je do vařící polévky a vaříme 15 minut. Polévku promícháme, dochutíme solí a pepřem a posypeme zelenými natěmi. Maso z polévky použijeme na rajskou, koprovou nebo křenovou omáčku. Pokud místo vývaru z masa použijete na polévku masox, zkrátí se doba přípravy na minimum.
Další recepty:
Kapustnica s vařenými brambory.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Sýrové nočky do polévky
Polévka s nočky přináší na české talíře svoji chuť.