Recepty > polévky > polévka s masovými knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
150 g mletého masa, sůl, pepř, 1,5 litru vývaru (z masa nebo kostí), 60-80 g taveného sýra, 200 g čerstvého hrášku, mrkev
Recept na přípravu:
Do vařícího vývaru rozdrobíme sýr a mícháme, dokud se neroztaví. Maso promícháme se solí a pepřem, namočenýma rukama nebo lžičkou tvoříme malé kulaté knedlíčky a vhazujeme do polévky. Přidáme hrášek a mrkev a povaříme asi 5 minut. Podle potřeby můžeme dosolit či opepřit.
Další recepty:
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Kapustnica s vařenými brambory.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Rajská polévka s masovými knedlíčky a těstovinami
Polévka s masovými knedlíčky přináší na české talíře svoji chuť.