Recepty > polévky > polévka s krupicovými knedlíčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
kuřecího maso (křídlo, stehno), voda, zelenina (mrkev, petržel, květák, pórek, kedlubna, cibule, česnek, brambory), sůl, vegeta
Knedlíčky: 1 vejce, 1 lžíce oleje, krupice (hrubá pšeničná) podle potřeby, sůl
Recept na přípravu:
Kuřecí maso dáme vařit do osolené vody, tak, aby bylo maso potopené. Když se začne vařit, přidáme zeleninu nakrájenou na kousky, vody podle množství polévky a vaříme do měkka. Přidáme knedlíčky, zavaříme a dochutíme vegetou.
Knedlíčky: Vejce našleháme vidličkou, přidáme sůl, olej, krupici, tolik, aby šly brát knedlíky na vidličku. Vaříme 7 minut.
Další recepty:
Jemná cibulačka s kmínem.
Kuřecí vývar s drobením přidáme obrané maso nakrájené na malé kousky.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Chřestová omáčka podlitá sojovým mlékem.
Šunkové knedlíčky do polévky
Ochutnejte recept polévka s krupicovými knedlíčky.