Recepty > polévky > polévka kulajda bez hub
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g brambor, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 4 vejce, 250 ml smetany, sterilovaný kopr, kmín, ocet, sůl, 1 litr vody
Recept na přípravu:
Z másla a mouky usmažíme světlou jížku, zalijeme ji postupně vodou, rozšleháme a dobře provaříme. Asi za čtvrt hodiny přidáme brambory pokrájené na kostičky, sůl, kmín a za občasného zamíchání vaříme dále. Když brambory změknou, přilejeme smetanu, přidáme jemně rozsekaný kopr, ocet a sůl. Na talíře vložíme okapaná zastřená vejce, přelijeme je polévkou a podáváme.
Další recepty:
Hříbky na smetaně podusíme.
Koprová kulajda s na kousky pokrájenými vejci.
Polévka z uzeného kolena bývá slaná dostatečně.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Polévka z quinoa z vývaru.
Polévka kulajda s koprem a octem.
Kapustová polévka s houbami a černým chlebem.
Kuřecí vývar s noky které připravíme z krupičky.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Tradiční kulajda
Ochutnejte recept polévka kulajda bez hub.