Recepty > polévky > polévka knedlo-vepřo-zelo
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g pečeného vepřového masa, 200 g kysaného zelí, 4 plátky houskového knedlíku, 1 střední cibule, máslo, olej, vývar nebo naředěný výpek z masa, kmín, sůl, mletý pepř, petrželka
Recept na přípravu:
Knedlíky nakrájíme na kostičky, dáme na plech, pokapeme rozpuštěným máslem a v troubě opečeme do křupava. Oloupanou cibuli nakrájíme na polokroužky, osmahneme na trošce oleje, přidáme na kostky nakrájené maso a společně chvilku smažíme. Zalijeme vývarem, dochutíme solí, pepřem a kmínem a přivedeme k varu. Pak do hrnce přidáme překrájené zelí a vaříme, dokud zelí nezměkne. Do odstavené polévky dáme petrželku a na talíři přidáme opečené knedlíkové kostičky.
Další recepty:
Zelná polévka s uzeným masem doplněná brambory.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Kapustnica s vařenými brambory.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s klobásou dochucená cukrem.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z jelítek do které přidáme uvařené kroupy.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Zeleninová polévka s nudlemi kterou posypeme parmezánem.
Falešná mozečková polévka z květáku
Polévka knedlo-vepřo-zelo přináší na české talíře svoji chuť.