Potřebné suroviny:
2 lžíce oleje, 50 g mrkve, 100 g celeru, 2 cibule, 30 g hladké mouky, 1 lžička kari koření, 4 šálky (3/4 litru) drůbežího vývaru, 1/2 jablka, 1/2 šálku uvařené rýže nebo 20 g syrové rýže, 1/2 šálku uvařeného drůbežího masa, sůl, pepř, tymián, 1/8 litru sladké smetany
Postup přípravy:
Na rozehřátém oleji osmažíme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev i celer. Přidáme také oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme jen zpěnit. Hned doplníme moukou, promícháváme a ještě společně opažujeme. Tento základ doplníme kari kořením, zaléváme studeným vývarem a povaříme asi 30 minut. Pak přidáme oloupané a na velmi malé kostky nakrájené jablko a buď již uvařenou rýži, nebo rýži syrovou, přebranou a propláchnutou v horké vodě. Jakmile je rýže téměř měkká, doplníme ještě na kostky nakrájeným, předem uvařeným drůbežím masem a podle chuti přidáme sůl, pepř a tymián. Necháme již jen na velmi mírném ohni asi 10 minut. Těsně před podáním doplníme smetanou, prohřejeme a podáváme.
Další jídla:
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Husí játra jako minutka s rýží.
Kuře na kari ochutíme solí.
Cibulačka s bramborem a kadeřavou petrželkou.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Fazolačka se smetanou
Recept na přípravu jídla polévka kari přináší na talíř svoji chuť.