Recepty > polévky > polévka grunt
Suroviny potřebné pro přípravu:
špekáčky, starší chléb, masox, cibule, vejce, olej, zelená petrželka, kmín, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Z chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky. Zalijeme vodou, přidáme masox, kmín, pepř, sůl a důkladně povaříme. Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a špekáčky. Špekáčky s cibulí pak přidáme do polévky a necháme ještě povařit. Podáváme posypané čerstvou sekanou petrželkou.
Další recepty:
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme prolisovaný česnek.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbová omáčka se zakysanou smetanou podávaná s knedlíky.
Bramboračka na kyselo kterou dochutíme octem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem.
Zeleninová polévka s kukuřicí a rajčaty kterou na závěr posypeme koriandrem.
Drožďová polévka se zeleninou a kapáním.
Francouzská cibulačka se sýrem a bagetou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem.
Čínská slepičí polévka do které přidáme feferonku.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Studená polévka Gaspacho Voyta
Polévka grunt má své chuťové kouzlo.