Recepty > polévky > polévka couračka z kyselého zelí
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g brambor, sůl, kmín, 200 g kysaného zelí, 400 ml mléka, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml smetany, 2 lžíce másla
Recept na přípravu:
Brambory nakrájíme na kostičky, zalijeme trochou vody (pouze tak aby byly ponořené), osolíme, okmínujeme a uvaříme doměkka. Zelí pokrájíme na menší kousky a v jiném hrnci uvaříme, přilijeme v mléce rozkvedlanou mouku a za častého míchání povaříme. Do polévky přidáme uvařené brambory (i s vodou ve které se vařily) a smetanu. Promícháme a necháme přejít varem.
Před podáváním přidáme do polévky máslo.
Další recepty:
Bramboračka na másle s jíškou.
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Falešná slepičí polévka z mrkve.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Rychlá sýrová polévka z tavených sýrů.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka cibulačka se sýrem kterou posypeme sýrem a petrželkou.
Falešná dršťková polévka z kůže.
Fazolová čorba podávaná se snítkou kopru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Rychlá rajská omáčka
Ochutnejte recept polévka couračka z kyselého zelí.