Recepty > polévky > polévka co dům dal
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 žampionů, 1 větší brambor, větší kus řapíkatého celeru, zelená cibulka, 50g tarhoně-lze použít tarhoňu, která nám zbyla od oběda, 5 stroužků česneku, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce oleje, půl menší cibule na zásmažku, majoránka, sůl, pepř, popřípadě kousek masoxu
Recept na přípravu:
Žampiony nakrájíme na plátky, řapíkatý celer na kolečka, brambory na kostičky a vše dáme vařit. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor. Pak přidáme uvařenou tarhoňu, majoránku a polévku zasmažíme. Provaříme, odstavíme, posypeme hustě zelenou cibulkou a česnekem nasekaným nadrobno. Česnek již nevaříme, aby nestratil na síle.
Pokud nemáme tarhoňu, můžeme použít ječné kroupy.
Další recepty:
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Kulajda s koprem a vejci ochucená octem.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Fazolová omáčka s těstovinami.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Kuřecí vývar s drobením přidáme obrané maso nakrájené na malé kousky.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Cuketa na kari
Ochutnejte recept polévka co dům dal.