Recepty

Recepty > kuře > polévka cibulačka s uzeným masem a brambory

Polévka cibulačka s uzeným masem a brambory

Potřebné suroviny:

1 l vývaru z kuřete, slepice, případně drůbků, 2 lžíce sádla, 2 velké cibule, 100 g uzeného masa nebo šunky, 4 větší brambory, 1/8 l smetany, ocet, sůl, muškátový oříšek, petrželka

Postup přípravy:

Do vařícího vývaru z kuřete přidáme oloupanou, na tenká kolečka nakrájenou cibuli, osmaženou na sádle. Hned také doplníme na nudličky nakrájenou šunkou, oloupanými a na drobné kostky nakrájenými brambory a vše necháme asi 10 minut vařit. Pak již doplníme smetanou a podle chuti octem, solí, nastrouhaným oříškem a nadrobno nakrájenou petrželkou.

Další jídla:
Cibulačka s bramborem a kadeřavou petrželkou.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Husí játra jako minutka s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Polévka cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka cibulačka s uzeným masem a brambory přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.