Recepty

Recepty > kuře > polévka celerová s drůbežím masem a drůbky

Polévka celerová s drůbežím masem a drůbky

Potřebné suroviny:

2 lžíce Hery nebo másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 litr drůbežího vývaru, 200 g celeru, 100-200 g drůbežího masa a drůbků, sůl, 1 rohlík, 1 lžíce másla nebo Hery na osmažení

Postup přípravy:

Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku a postupně ji zaléváme drůbežím vývarem. Hned také přidáme drobně očištěný a nastrouhaný celer. Nejméně 20 minut jíšku s celerem povaříme, pak ji doplníme solí. Rohlík krájíme na tenká kolečka nebo kostičky a osmažíme jej na tuku. Polévku pak rozdělíme do talířků a podáváme s osmaženým pečivem.

Další jídla:
Husí játra jako minutka s rýží.
Husí polévka kaldoun s pažitkou.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Knedlíčky z droždí zaváříme ve vroucí polévce.
Krůtí stehna na víně podáváme s rýží.
Nádivka do kuřete kterou poté upečeme.
Kuřecí játrová paštika zabalená do alobalu.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Marinované kuře s bramborem.
Drůbeží srdce podáváme s bramborovou kaší.
Drůbeží salát s ananasem podusíme.
Domácí nudle do polévky kladujeme je na suchém místě.
Celerová polévka s ovesnými vločkami

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla polévka celerová s drůbežím masem a drůbky přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.