Recepty > hovězí maso > plzeňské ragú
Na tento recept bude potřeba:
500g zadního hovězího masa, 100g cibule, 100g oleje, 100g turistického salámu, 2 zelené papriky, 100g rajčat, 40g mandlí, pažitka, mletý pepř, worcesterová omáčka, chilli, 50g strouhaného sýra
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na nudličky, salám na kostičky, rajčata oloupaeme a s paprikami a cibulí nakrájíme na nudličky.
Na rozpáleném oleji orestujeme hovězí maso, okořeníme solí, mletým pepřem a chilli kořením, přidáme cibuli, zeleninu, překrájené mandle a dusíme do měkka. Vložíme do zapékací misky, zastříkneme worcestrovou omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme, až se sýr rozpustí. Při podávání na talíři sypeme pažitkou nebo petrželkou.
Podáváme s rýží, hranolkami nebo restovanými brambory.
Další recepty:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachní roláda pečená.
Ragú polévka se zeleninou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Králík na zelenině recept
Plzeňské ragú osloví jedlíky svou chutí.