Recepty

Recepty > hovězí maso > plzeňské ragú

Plzeňské ragú

Na tento recept bude potřeba:

500g zadního hovězího masa, 100g cibule, 100g oleje, 100g turistického salámu, 2 zelené papriky, 100g rajčat, 40g mandlí, pažitka, mletý pepř, worcesterová omáčka, chilli, 50g strouhaného sýra

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na nudličky, salám na kostičky, rajčata oloupaeme a s paprikami a cibulí nakrájíme na nudličky.

Na rozpáleném oleji orestujeme hovězí maso, okořeníme solí, mletým pepřem a chilli kořením, přidáme cibuli, zeleninu, překrájené mandle a dusíme do měkka. Vložíme do zapékací misky, zastříkneme worcestrovou omáčkou, posypeme sýrem a zapečeme, až se sýr rozpustí. Při podávání na talíři sypeme pažitkou nebo petrželkou.

Podáváme s rýží, hranolkami nebo restovanými brambory.

Další recepty:
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborem.
Krůtí tokáň dozdobíme kysanou smetanou.
Kuřecí nudličky s hermelínem dochutíme solí a pepřem.
Zelné závitky s rýží přelijeme omáčkou a můžeme podávat.
Hovězí řízky naruby na kterých necháme zapéct kůrku.
Kuřecí směs s těstovinami posypeme parmezánem a podáváme.
Kachní roláda pečená.
Ragú polévka se zeleninou.
Kotlety na zelenině pečeme, dokud se veškerá voda nevypeče.
Sýrová roláda z plátkového sýra vložená do fólie a nechaná ztuhnout.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s vařenou rýží smíchanou s čerstvou petrželkou.
Hovězí guláš na který použijeme kližku.
Pečené kuře na bílém víně nakonec necháme prohřát.
Králík na zelenině recept

Recepty
Motto

Plzeňské ragú osloví jedlíky svou chutí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.