Recepty

Recepty > zeleninové > plněný lilek se žampiony

Plněný lilek se žampiony

Potřebné suroviny:

200 g žampionů, mletý černý pepř, sůl, 2 lilky, zeleninový vývar, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 1 mrkev, bobkový list
Nádivka: 1 stroužek česneku, 30 g másla, 250 g rajčete, 1 cibule

Postup přípravy:

Do hrnce nalijeme vodu a osolíme. Lilky podélně rozpůlíme a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Dužninu z uvařených lilků vydlabeme a jemně nasekáme. Rajčata spaříme vařící vodou, aby šla lépe oloupat. Ostrým nožem spařená rajčata oloupeme, odstraníme semena a dužninu nadrobno nasekáme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Česnek také oloupeme a nasekáme a společně s cibulí dorůžova osmažíme. Žampiony nakrájíme na plátky a vmícháme k cibulce a česneku. Krátce podusíme, přidáme rajčata, pepř, sůl a následně dusíme dokud se zelenina neodpaří. Do směsi nakonec vmícháme dužninu z lilků a směsí naplníme vydlabané poloviny lilků. Vymastíme pekáč, vyložíme jej plátky mrkve, cibule a bobkovými listy. Do takto vyloženého a připraveného pekáče vložíme naplněné lilky, podlijeme vývarem a zapečeme v předehřáté troubě. Lilky plněné žampiony ihned podáváme.

Další jídla:
Zapečený květák se šunkou zapečeme 15-20 minut.
Těstovinová musaka se strouhaným sýrem.
Bramborové šišky se strouhankou smíchanou s moučkovým cukrem.
Žampionová polévka s brambory a nivou.
Cuketové zelí dusíme.
Lilek na pánvi můžeme přelít dipem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Italské špagety posypeme nastrouhaným sýrem.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do trouby a upečeme.
Brokolice zapečená se sýrem kterou pečeme do zezlátnutí povrchu.
Zapečený lilek s nivou zapékáme 20 minut.
Cuketa na kari s rýží.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Zapečený lilek se žampiony

Recepty
Motto

Plněný lilek se žampiony pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.