Recepty > vepřové maso > plněná vepřová kapsa v bramborákovém těstě
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 sáček kysaného zelí, 4 silné vepřové řízky, sůl, pepř, grilovací koření, 25 dkg klobásy nebo čabajky, pikantní hořčice, sýr Niva, 6 brambor, 1 vejce, 1 šálek hladké mouky, česnek, majoránka, olej
Postup přípravy:
Zelí dusíme do hněda. Řízky naklepeme a ostrým nožem vytvoříme kapsu, kterou vymažeme solí, pepřem a grilovací směsí a naplníme zelím, klobásou, hořčicí a Nivou. Otvor uzavřeme. Z nastrouhaných brambor, vejce, mouky, česneku a majoránky uhněteme těsto na bramborák. Plněné kapsy obalíme v bramborákovém těstě a vložíme na pánev s rozpáleným olejem, kde je pomalu smažíme.
Plněnou vepřovou kapsu v bramborákovém těstě podáváme s vhodnou přílohou.
Další recepty:
kotlety s hroznovým vínem, vepřová panenka na provensálském koření, vepřové nudličky na víně, džuveč, vepřové kotlety, vepřová plec s mrkví, česnekové kapsy, vepřové kotlety zapečené s brambory a smetanou, vepřové kotlety na houbách, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové ledvinky s muchomůrkou růžovkou
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.