Recepty > zeleninové > placky z dýně Hokaido
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 dýně Hokaido, 350 g kulatozrnné rýže, 2 mrkve, 2 vejce, zeleninový vývar, 150 g ementálu nebo jiného sýra, jarní cibulka, strouhanka
Postup přípravy:
Rýži uvaříme v zeleninovém vývaru podle návodu a necháme zchladnout. Dýni nakrájíme i se slupkou na menší kostky, mrkev nastrouháme, cibulku nakrájíme na kolečka, vše osmažíme na 1 lžíci oleje, podlijeme asi 1 dl vody a dusíme doměkka. Do uvařené rýže nastrouháme sýr. Přidáme vejce, podušenou mrkev, dýni a cibulku. Do hmoty přidáme tolik strouhanky, aby se daly lehce tvořit karbanátky. Placky smažíme dozlatova z obou stran a odkládáme je na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvým zeleninovým salátem.
Další jídla:
Zeleninová polévka s vajíčkem.
Svíčková z dýně hokaidó můžeme ji zahustit sojovou smetanou.
Tvarohová pomazánka s mrkví k namazání na chleba.
Ratatouille je francouzský recept.
Pečená dýně Hokkaido s brambory přelijeme ji kysanou smetanou s bylinkami.
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Rizoto s dýní Hokaido můžeme obohatit strouhaným sýrem.
Pečená kachna s jablky a dušeným zelím.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Pečená dýně Hokaido recept
Placky z dýně Hokaido rozezní chuťové pohárky.