Recepty > polévky > pivní cibulačka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 cibulí, 5 dl černého piva, olej a kousek másla, 4 stroužky česneku, polovina kávové lžičky cukru, 6 dl kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, polovina badyánu a špetka drceného kmínu, chléb, petrželka
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, které orestujeme na rozehřátém oleji a másle dozlatova. Přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Zalijeme pivem, vývarem, přidáme koriandr a 15 minut pomalu vaříme. Podle potřeby osolíme, opepříme a ochutíme drceným kmínem. Zdobíme nasekanou zelenou petrželkou a kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Další recepty:
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Pivní marináda na marinování masa.
Rybí polévka s rajčaty a podušenou zeleninou.
Zelňačka s čočkou a kysanou smetanou zahuštěná jíškou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Hovězí vývar se zeleninou a zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Polévka cibulačka se sýrem kterým ji posypeme na talíři.
Krémová rybí polévka
Ochutnejte recept pivní cibulačka.