Recepty > vepřové maso > pikantní utopenci
Potřebné suroviny:
nakrájené špekáčky nebo kabanos, cibule nakrájená na kolečka, 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worchesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice, 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření, sůl, 4 lžíce kečupu
Postup přípravy:
Do sklenice narovnáme na kolečka nakrájenou uzeninu, prokládáme na kolečka nakrájenou cibuli.
Smícháme 15 lžic vody, 5 lžic octa, 4 lžíce worchesteru, 4 lžíce oleje, 2 lžíce hořčice a přidáme 1 bobkový list, mletý pepř, 2 kuličky nového koření, chilli koření a sůl. Povaříme 5 minut, necháme vychladnout a vmícháme 4 lžíce kečupu. Studeným nálevem prolijeme uzeninu, sklenici zavřeme a necháme 24 hodin v chladu uležet.
Další recepty:
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Grilované kuře s nádivkou dopečeme odkryté.
Utopenci které necháme 14 dní stát v chladnu.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Švestková omáčka k masu do které přidáme citronovou šťávu.
Vepřové kotlety na houbách podáváme s vhodnou přílohou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Kotlety v alobalu pečeme v předem vyhřáté troubě.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Vepřová panenka na víně s rýží.
Zapečené brambory se šlehačkou necháme v troubě roztéci.
Grilované kuřecí plátky naklepeme a naložíme marinovat...
Utopenci do nádoby
Pikantní utopenci pohladí oko i chuť.