Recepty > kuře > pikantní krůtí guláš
Potřebné suroviny:
1 kg krůtího masa, 1 kg cibule, 2 stroužky česneku, 2 feferonky, 2 bílé papriky, 300 ml vývaru, olej (sádlo), sůl, mletý pepř, majoránka (čerstvá nebo sušená), kmín, 1 lžíce sladké mleté papriky, chléb (mouka, škrobová moučka) na zahuštění
Postup přípravy:
Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Z paprik a 2feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a cibule na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a také orestujeme. Když se zatáhne, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené 2feferonky. Promícháme a zalijeme vývarem. Poté zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením). Šťávu zahustíme buď nastrouhaným starším chlebem či lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve troše studené vody, promícháme a ještě chvíli podusíme. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, rýže, těstoviny.
Další jídla:
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Kuřecí řízky se šunkou a sýrem osmažíme dozlatova.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Kuřecí maso na ananasu usmažíme na rozpáleném oleji.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Krůtí guláš
Recept na přípravu jídla pikantní krůtí guláš přináší na talíř svoji chuť.