Recepty > polévky > pikantní kedlubnová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kedlubna, 2 střední brambory, 3 stroužky česneku, 5 lžic hrášku, feferonka nebo špetka pálivé papriky, olej, římský kmín, sůl, zakysaná smetana
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji jemně osmahneme nadrobno posekaný (ne prolisovaný) česnek, přidáme na kostčky nakrájené brambory a kedlubnu, 1/2 feferonky nebo špetku pálivé papriky, 1/4 lžičky římského kmínu, osolíme, zalijeme vodou a 20 minut vaříme. Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 10 minut. Ničím nezahušťujeme. Do talíře přidáme lžičku zakysané smetany.
Další recepty:
Dýňová polévka z hovězího vývaru.
Halászlé z ryb.
Pikantní kuřecí guláš s kapií.
Holandská polévka se zeleninou.
Rychlá česnečka je rychle připravena.
Hovězí Eintopf s bílými fazolemi.
Kedlubnová polévka s rýží a karotkou.
Holandská omáčka z vaječných žloutků.
Polévka halászlé z rybího masa.
Kuřecí vývar s noky z krupičky.
Horácká polévka
Ochutnejte recept pikantní kedlubnová polévka.