Recepty > mleté maso > pikantní guláš
Potřebné suroviny:
500g mletého masa (směs hovězí a vepřové), 2 nožičky paprikové klobásy, 1 velká cibule, 1 sklenice leča, 5 lžic hladké mouky, 1-2 stroužky česneku, olej, 3 lžíce sladké papriky, 1/2 lžičky chilli koření, 2 lžíce gulášového koření, 1 kostka masoxu, sůl
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které orestujeme, mícháme a oddělujeme maso od sebe, aby nám nevznikly velké kousky. Přidáme na půlkolečka nakrájenou klobásu, orestujeme, zaprášíme paprikou a gulášovým kořením, promíchneme a podlijeme vodou. Přidáme masox, prolisovaný česnek a chilli koření, přivedeme do varu a vlijeme lečo. Když se začne znovu vařit, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, chvíli povaříme, dochutíme a odstavíme.
Pikantní guláš podáváme s těstovinami, noky, chlebem, pečivem apod...
Další jídla:
Houbové karbanátky obalíme ve strouhance.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Drůbeží játrová paštika přelitá lžící roztopeného másla.
Čína z vepřového masa restovaná na rozpáleném oleji.
Boloňské špagety jsou klasika.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pikantní brusinková omáčka se hodí k různě upravovaným masům.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuřecí čína s arašídy orestovaná.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Zapečené maso
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm pikantní guláš.