Recepty

Recepty > polévky > petrova kulajda bez kopru a octa

Petrova kulajda bez kopru a octa recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 brambory, hrst sušených hub, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček nového koření, sůl, pepř, 1 zakysaná smetana, mléko a lžička hladké mouky na zahuštění

Recept na přípravu:

Oloupeme a nakrájíme na kousky brambory, přidáme nakrájenou cibuli, namočené a polovyždímané houby, bobkový list a nové koření a vše vaříme v asi 3/4 l vody. Po změknutí brambor přilijeme mléko (podle toho kolik chceme polévky), zahustíme moukou, provaříme a nakonec přidáme zakysanou smetanu a znovu provaříme.

Další recepty:
Česnečka s bramborem který vaříme do změknutí.
Fazolová omáčka s těstovinami.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Hovězí vývar se zeleninou do které zavaříme zavářku.
Kulajda s koprem a vejci ochucená octem.
Kuřecí vývar s drobením přidáme obrané maso nakrájené na malé kousky.
Fazolová polévka z bílých fazolí kterou necháme probublávat na mírném ohni.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Zeleninová polévka s nudlemi posypaná parmezánem.
Houbová kulajda do níž přidáme najemno nakrájený kopr.
Uzená fazolová polévka s párkem nebo klobásou.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Máslové noky do polévky zavaříme.
Šunkové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Ochutnejte recept petrova kulajda bez kopru a octa.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.