Recepty > moučníky a dezerty > pestrý ovocný dortík ke kávě
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 koupený nízký korpus na koláč nebo upečeme: 3 vejce, 100g cukru, 120g polohrubé mouky
Náplň: marmeláda, 1 pomeranč, 1 banán, 100g tmavého + 100g zeleného hroznového vína, 5 jahod, 2 kiwi
Želatina: koupený sáček dortového želé uděláme podle návodu nebo 200ml vody, 10g želatiny, 50g cukru
Recept na přípravu:
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přimícháme mouku a těsto vlijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Potřeme marmeládou, ovoce pokrájíme (mimo vína) na plátky a ozdobíme korpus. Ovoce nestřídáme - děláme vždy z jednoho druhu "ostrůvky" a plátky dáváme přes sebe, aby vyčnívalo nad korpus. Přelijeme vlažnou želatinou.
Další recepty:
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Rychlý jahodový dortík ke kávě s krémem.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Ledová káva se zmrzlinou dozdobená šlehačkou a grankem.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Jahodové tvarohové knedlíky pocukrujeme a polijeme máslem.
Ledová káva recept
Pestrý ovocný dortík ke kávě vykouzlí v ústech lahodnou chuť.