Recepty

Recepty > polévky > pestře se smějící zeleninová polévka

Pestře se smějící zeleninová polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g mrkve, 250 g zelených fazolových lusků, pórek, 250 g mraženého hrášku, 2 cibule, 2 lžíce másla, 150 g polévkových nudlí, 1,5 litru zeleniného vývaru, 300 g cuket, sůl, pepř, 40 g strouhaného parmezánu

Recept na přípravu:

Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostičky. Fazolové lusky nalámeme na kousky dlouhé asi 4 cm. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno posekanou cibuli, pórek, mrkev, fazolky a hrášek. Přilijeme zeleninový vývar, přikryjeme a povaříme zhruba 15 min. Nudle uvaříme v osolené vodě doměkka. Do polévky přidáme plátky cukety a společně vaříme 5 minut. Nakonec přidáme uvařené nudle. Před podáváním polévku podle potřeby přisolíme a připepříme. Při podávání na talíři posypeme parmezánem.

Další recepty:
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Plněná mexická tortilla s náplní.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání ji posypeme parmezánem.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Pestře se smějící zeleninová polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.